Lokaal Persbericht: de Nacht van Elisabeht

Kopieer hieronder het standaard persbericht en vul het aan met eigen programmering.

De Nacht van Elisabeth

Een 600 jaar oud thema maar actueler dan ooit

Op 18 november is het precies 600 jaar geleden dat één van de meest legendarische rampen van ons land plaatsvond: De Sint Elisabethsvloed. In de week rondom en op deze precieze datum wordt op 15 verschillende locaties in het getroffen gebied de nacht herdacht met allerlei verschillende evenementen: ‘de Nacht van Elisabeth’. 

<<<START>>>> Ruimte voor lokale invulling

Tijdens de Nacht van Elisabeth organiseert <naam eigen organisatie> <eigen programmering> <<<EINDE>>>

600 jaar geleden maar actueler dan ooit

De nacht 18 november 1421: een woeste storm breekt de dijken en veroorzaakt een van de ergste overstromingen uit de vaderlandse geschiedenis: De Sint Elisabethsvloed. Mensen stierven, dorpen verdronken, de Biesbosch werd gevormd. 

De Sint Elisabethsvloed was 600 jaar geleden een iconische ramp die vandaag de dag nog zeer actueel is. Want het water komt weer, als gevolg van de wereldwijde klimaatcrisis. Hoe houden we dit keer droge voeten en wat hebben we geleerd van toen?

Themajaar 600 jaar Elisabethsvloed

De nacht van Elizabeth is een onderdeel van de herdenking van 600 jaar Elisabethsvloed. Tijdens het themajaar worden bijzondere, inspirerende en spannende activiteiten georganiseerd. Het themajaar is een samenwerking tussen ruim 70 partners in 20 verschillende gemeenten. Samen organiseren ze een totaalprogramma, dat loopt t/m november 2022,  met ruim 100 evenementen. Meer informatie is terug te vinden op www.600jaarelisabethsvloed.nl.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over onze programmering kunt u contact opnemen met <naam en gegevens eigen organisatie>

Voor algemene overkoepelende informatie over dit themajaar kunt contact opnemen met Richard Stomp, richardstomp@gmail.com, 06-13620713.