Boekpresentatie over de geschiedenis & de bedrijven van de Drechtsteden.

Het verhaal over het ontstaan van de Drechtsteden leest als een razend spannende roman. In 1421 veegt de St. Elisabethvloed een stuk Nederland van de kaart. Maar het gebied veert terug, vindt zichzelf opnieuw uit en blijkt dé voedingsbodem te zijn voor de beste dijkenbouwers, baggeraars, waterbouwkundigen, bruggenbouwers en scheepsbouwers.

600 jaar na de St. Elisabethvloed brengt het vuistdikke koffietafelboek WATERPROOF een ode aan de Drechtsteden. Het boek vertelt het uitzonderlijke verhaal over het ontstaan van het landschap, de eeuwige strijd tegen het water en de bedrijven die zich hier te vestigen en internationaal furore maken met hun vernieuwende ideeën.

In WATERPROOF laten we ook de iconen van het gebied zien: Kinderdijk met zijn molens, de Biesbosch, de binnenstad van Dordrecht, het historische klapsluisje bij Alblasserdam. In het boek vind je veel mooie foto’s: zeker 80% gaat bestaan uit landschapsfotografie, portretten van mensen in functie, bedrijfsfotografie, historische prenten, kaarten en fotografie van projecten in binnen- en buitenland.

Het boek in limited edition wordt gelanceerd tijdens de nacht van de Elisabethsvloed van 18 op 19 november 1421 en  is een initiatief van Deal en Trichis. Hoort het verhaal van jouw organisatie thuis in dit exclusieve boek? Bemachtig nu je plek in WATERPROOF en word onderdeel van de kolkende geschiedenis van de Drechtsteden.

Een vermelding in het boek? Meer informatie