Maak al varend en wandelend kennis met wat zich in de vroegere jaren afspeelde in de Biesbosch, aan de hand van 3 culturele thema’s:

  • Landbouw/Griendcultuur;
  • Visserij;
  • Scheepvaart.

Invulling evenement
Maak onderaan deze pagina een keuze uit een opstaplocatie en vaar met de rondvaartboot mee vanuit Drimmelen, Hank of Geertruidenberg. Zij brengen je naar de Biesbosch waar het avontuur kan gaan beginnen.

Bij locatie A, eendenkooi Hofmansplaat kunt u onder anderen kijken naar de tentoonstelling ‘600 jaar Biesbosch’ en een rondleiding door het gebied met de eendenkooi volgen. Wandel vanuit locatie A door een mooi stukje natuur langs de ruïne Witte Keet over het Bruggetje van Sint Jan (locatie B) en langs Keetheuvel. Gedurende de wandelroute krijgen de bezoekers een beeld van de visserij van vroeger, aangevuld met zalmschouwen, oude ambachten en attributen. Ook wordt het werken en leven in de griend cultuur uitgebeeld.

Vervolg daarna de route naar het schip, de Terra Nova, die aan de Benedenste Jannezand (locatie C) ligt. In het ruim van dit schip is een expositie van de vroegere scheepvaart rond de Biesbosch te bekijken. Ook is aan boord een mogelijkheid voor koffie/thee of ander drankje. Vanaf het schip gaan pendeldiensten met wat kleinere schepen naar de Zwarte Schuur (locatie D). Onderweg van C naar D zien de bezoekers een aantal historische schepen, en zal er in een van de schepen een expositie gehouden worden.

Bij de Zwarte Schuur (locatie D) staan oude voertuigen en gereedschappen die gebruikt werden bij de landbouw. Ook zal er binnen een film presentatie worden opgevoerd over leven en werken in de Biesbosch. De totale wandeling van A via B naar C is ongeveer 2,6 km.

Boek vooraf uw tickets

Het is om veiligheidsredenen niet mogelijk om het evenement met eigen middelen te bezoeken. Boek daarom vooraf uw tickets en kies hieronder een opstapplaats. Voor vragen over bestaande boekingen kunt u via deze links ook direct uw vraag stellen;

De organisatie van dit evenement is in handen van de Zuiderschippers van ‘Het Historisch Bedrijfsvaartuig’

 

Download het gehele programma