Het Tij Festival is terug! 

Van donderdag 17 t/m zondag 20 november is Dordrecht het decor van een bijzondere wandeling. Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is. Vroeger, nu en in de toekomst.

Verhalenfestival
Met lichtprojecties en kunstwerken vertelt het Tij Festival een belangrijk verhaal. Het verhaal van klimaatverandering. De kunstenaars geven je met hun fantasie een kijkje in het verleden en laten je nadenken over de toekomst van het eiland.  Laat je verbazen door bijzondere verhalen en voel, hoor en bekijk eigenwijze kunstwerken en video-projecties. Ontdek Dordrecht zoals je het nog nooit eerder zag.

Deze datum is niet toevallig, het is het weekend van de Elisabethsvloed. Deze vloed deed Dordrecht meer dan 600 jaar geleden overstromen. Ook al is het lang geleden, deze ramp is actueler dan ooit. Wat als we door de stijgende zeespiegel weer natte voeten krijgen?

Klimaatverandering
Met lichtprojecties en kunstwerken vertelt het Tij Festival een belangrijk verhaal. Het verhaal van klimaatverandering. De kunstenaars geven je met hun fantasie een kijkje in het verleden en laten je nadenken over de toekomst van het eiland.

Meer informatie