De tour Water & Havens laat de geschiedenis van het eiland van Dordrecht zien: van het stapelrecht, tot de Sint Elisabethsvloed en de watersnoodramp.

In de tour Water & Havens laat de gids je de geschiedenis en de actualiteit van de havens en het water in de Dordtse binnenstad zien. Van de Sint-Elisabethsvloed, tot de Stapelmarkt en de Watersnoodramp: in deze interactieve tour staat het water in Dordt centraal.

De gids vertelt geen stoffige details en strooit niet onnodige met jaartallen, maar laat je door interessante verhalen het historische centrum beleven. De rondleiding biedt niet alleen historische informatie, maar ook inside information van een lokale gids.

De rondleiding begint bij Hallo Dordrecht aan de Taankade en duurt ongeveer 1,5 uur. Het eindpunt is bij café-restaurant Merz aan de Korte Kalkhaven.

De wandeling is als groep te boeken, maar op zondag om de twee weken wordt de tour ook aangeboden als instapwandeling. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en kaartjes kun je kopen bij de VVV in Dordrecht, Hallo Dordrecht, de website www.ontdekdordrecht.com en ter plekke bij de gids.

Van te voren een ticketboeken kan via de link.

Locatie: Hallo Dordrecht, Taankade
Data:

  • zondag 5 september 13:00 – 14:30
  • zondag 12 september 15:30 – 17:00
  • zaterdag 16 oktober 14:30 – 16:00

Kosten: €7,50 Dordtpas gratis