Amstelwijck mag niet ontbreken op het Weekend van de Biodiversiteit. Op zaterdag 14 mei ben je welkom in de Laan van Londen in Amstelwijck. Op twee verschillende locaties zijn twee activiteiten bedoeld voor alle leeftijden.

Rennen, ravotten en speuren naar vogels in Amstelwijck Park (voormalige Refaja-terrein)

Hou jij ook zo van rennen en ravotten in het groen? Kom dan naar Amstelwijck Park. Hier zetten wij een leuke speurtocht voor jou uit! Vind jij de diverse type vogels en de toren voor onze speciale bezoekers? Aanmelden voor de speurtocht is niet nodig.

Tussen 13.00-15.00 uur ben je van harte welkom bij het informatiecentrum van ABB. Hier haal je je speurtocht op (2 speurtochten; 4-8 jaar of 8 jaar en ouder). Los jij de speurtocht op? Dan krijg je een leuke prijs!

Bouwen van insectenhotels voor op de geluidschermen
De geluidsschermen die worden gebouwd aan de A16 en N3 worden super groen en biodivers. Zo worden naast de vele planten ook vleermuiskasten, vogelhuisjes en ook insectenhotels aangebracht.

Bouw je mee aan deze insectenhotels! Je bent welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Aannemer Heijmans en de gemeente stellen duurzaam materiaal beschikbaar dat is overgebleven van andere bouwprojecten of wat uit de directe omgeving komt.

De insectenhotels worden op een later moment aan de schermen bevestigd. Stimuleer de biodiversiteit in de omgeving en doe mee aan deze leuke activiteit voor alle leeftijden. Ook jongeren zijn meer dan welkom. Schrijf je snel in want vol is vol!. Stuur een mail naar amstelwijck@dordrecht.nl om je op te geven.

Adres: Bouwterrein van aannemer Heijmans. Het adres is Laan van Londen (parallel aan de A16) bij  het bouwdepot. De  ingang is bij de gele keet.

We zorgen natuurlijk voor een drankje en een hapje. Veel plezier en tot ziens op zaterdag 14 mei. a.s.

 

Meer informatie