Op 19 november 2021, van zonsopkomst tot zonsondergang, organiseert Stichting de AmerkantOp:

De Sint Elisabethstocht De Amer Stroomafwaarts.

De tocht volgt de oever van de Amer van Geertruidenberg naar Lage Zwaluwe. De tocht gaat over het verleden, 600 jaar terug in de tijd. Hoe kwam het dat de Elizabethsvloedzoveel effect had op het gebied en de start was van het ontstaan van de Biesbosch? Hoe is het de Biesbosch de afgelopen eeuwen vergaan?

De tocht gaat ook over de toekomst van de Amer en het gebied ten zuiden er van. Klimaatontwikkeling, natuur, economie en recreatie. Wat verwachten we voor ons leefgebied de komende 60 jaar?

In de aanloop naar Biesbosch 600 heeft Stichting de AmerkantOpzich laten inspireren door het gedachtegoed van Li An Phoa. Zij schreef het boek Drinkbare Rivieren, startte een netwerk Mayorsfora drinkableMeuseen startte een keten van CitizenScienceHubs.

De Sint Elizabethstocht markeert:

  • de start van een samenwerking met onderwijs, bedrijven en organisaties om te komen tot een brede CitizenScienceHubaan de zuidkant van de Amer
  • de toetreding van de burgemeester van Drimmelen, de heer de Kok, tot het burgemeestersnetwerk Drinkbare Maas.

Na het verzamelen bij zonsopkomst in Geertruidenberg, een ontbijt in Drimmelen en een tocht naar Lage Zwaluwe is het bij zonsondergang tijd om bij de uitmonding van de Amer stil te staan bij verleden, heden en toekomst van de Amer. Drijvende natuur als herinnering en het planten van Bakenbomen met het oog op de toekomst.

Het traject a is globaal 4,5 kilometer en we lopen dan van 8.08 uur van de Amertak naar jachthaven Drimmelen waar wie dat wil kan ontbijten, reken op €10 per persoon. Voor dit ontbijt en eventueel intermezzo wel aanmelden per mail! Vanaf de Jachthaven Drimmelen weer door om 13.45 voor Traject b.

 

Meer informatie Aanmelden en route