Het project rivier, boot, stad van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson is in september ’20 van start gegaan. In een periode van ongeveer zes maanden wordt in een Dordtse scheepswerf met vereende krachten gebouwd aan een vijftien meter lange tjalk.

Het project komt tot een hoogtepunt wanneer het schip zich in het najaar van ’21 een weg baant door de straten van het Hofkwartier, van het Dordrechts Museum tot aan het Hof van Nederland.

U kunt nu al een kijkje komen nemen in Biesboschhal, maak van de voren wel een afspraak via de site.

Edward Clydesdale Thomson
Het Dordrechts Museum vroeg drie kunstenaars om een voorstel om de (wandel)route in het Hofkwartier een kunstzinnig karakter te geven. Er werd gekozen voor het plan van kunstenaar Edward Clydesdale Thomson, die zich laat inspireren door de bijzondere geschiedenis van Dordrecht als handelsstad aan het water.

Het afgelopen half jaar bouwde hij in zijn tijdelijke studio in het voormalige DordtYart een tjalk naar historisch voorbeeld. De tjalk zal in het najaar, zwartgeblakerd, door de straten en stegen van het Hofkwartier worden getrokken. De route voert van de tuin van het Dordrechts Museum naar de binnenplaats van het Hof van Nederland. Het schip valt daarbij gecontroleerd uiteen en laat sporen na, die nadien de basis vormen voor permanente kunstwerken die zo de twee monumenten visueel met elkaar verbinden.

Scheepstrekkers gezocht!
Help mee het ‘onmogelijke’ schip (een stukje) te trekken door de binnenstad van Dordrecht. Iedereen kan meedoen! Ook in teamverband met bijv. je familie, werkteam, wijk, (sport)vereniging of club. In het najaar van 2021 zal tijdens een uniek event het ‘onmogelijke’ schip van het Dordrechts Museum naar het Hof van Nederland worden getrokken, enkel door menskracht! Aanmelden via manuela@rivierbootstad.nl

Meer informatie Bezoek de website