In de nacht van 18 op 19 november is het exact 600 jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed het zuidwesten van ons land overspoelde. Met desastreuze gevolgen, ook voor Dordrecht. Daarom kun je die dag nog één keer de tentoonstelling ‘Klaar voor De Staart!’ bezoeken.

Deze zomer gaf de tentoonstelling ‘Klaar voor De Staart!’ een inkijkje in hoe Dordrecht omgaat met waterveiligheid voor de stad en haar bewoners. Ook kon je zien hoe we het stadsdeel De Staart kunnen inrichten als grootschalige schuillocatie bij een grote overstroming. En hoe we tegelijkertijd dit gebied kunnen ontwikkelen als aantrekkelijk plek om te wonen en te werken. De tentoonstelling laat daarnaast zien dat een overstroming geen ondenkbaar scenario is.

Speciaal voor de herdenking van de grote Vloed van precies 600 jaar geleden is de tentoonstelling een laatste keer te bezoeken. Op 18 november gaat de deur van de Biesboschhal, aan de Maasstraat 11, van 15.00 uur tot 18.00 uur nog één keer open voor iedereen die de tentoonstelling en de mogelijkheden van De Staart van de toekomst wil bekijken. De toegang is gratis.

Bij de entree van de Biesboschhal wordt gevraagd om de corona QR-code en het legitimatiebewijs te tonen.