Voorafgaand aan het stormseizoen vindt er jaarlijks een functioneringssluiting plaats van de Hartelkering en de Maeslantkering. Dat is een proefsluiting om de keringen na het grote zomeronderhoud en het operationeel team te testen zodat we zeker weten dat we goed voorbereid het stormseizoen in gaan. De sluiting zal rond 18.30 plaatsvinden.

Helaas zal deze editie, net als die van vorig jaar, door alle COVID-maatregelen plaatsvinden zonder publiek. Het terrein van het Keringhuis is niet toegankelijk en het Keringhuis is vanaf 15.30 gesloten. De weg naar het Keringhuis is de gehele dag afgesloten voor motoren en auto’s.
 
Overdag is het Keringhuis wel gewoon open en worden er, net als elke zondag, rondleidingen verzorgd. Als u het Keringshuis wilt bezoeken dan kan dit alleen als u een reservering maakt. Dat kan voor de volgende 3 tijdsloten:
  •  11.00-12.30
  • 12.30-14.00
  • 14.00-15.30
U kunt reserveren via deze link: https://www.keringhuis.nl/activiteiten
 
Als u heeft gereserveerd voor 1 van deze tijdsloten dan mag u overdag wel met de auto naar het Keringhuis komen. Uw naam wordt dan op een lijst gezet, waardoor de verkeersregelaars weten dat u door kunt rijden. Dit kan dus alleen als u van te voren heeft gereserveerd!!

Op de dag van de functioneringssluiting organiseert het informatiecentrum het Keringhuis, dat naast de Maeslantkering ligt, rondleidingen en educatieve activiteiten rond waterveiligheid voor jong en oud.