2 juli, 20:00u, live vanuit het Energiehuis Dordrecht

Direct deelnemen via Youtube met groot scherm

Duurzame rivieren: een verdienmodel voor de innovatieve delta tech?

1421 was het jaar van de Sint Elisabethsvloed. Dordrecht en de regio gingen de strijd aan met het water. Met succes. We werden de rivieren de baas. De Drechtsteden zijn inmiddels wereldleider in de delta-industrie met een hecht cluster van maritieme toeleveranciers en specialisten. Doel bereikt? Of toch niet?

In de high-level uitzending Friends of the River kijken we met trots terug op 600 jaar innoveren. Maar we kijken vooral vooruit. We staan immers aan het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe uitdagingen en moeten onszelf opnieuw uitvinden. Onze bedrijven kunnen dat als geen ander. Na 600 jaar strijd worden we weer vrienden van de rivier. Op 2 juli gebeurt het, live vanuit het Energiehuis in Dordrecht.

Programma:

  • 20:00-20:05 Welkom door moderators Sylvia en Marjolein Boer;
  • 20:05-20:20 Historicus en geograaf Willem van der Ham: Als winnaars uit de strijd. Hoe Drechtsteden-inwoners van een nood een deugd maakten;
  • 20:20-20:35 Lector Sustainable River Management Jeroen Rijke: Van tegenhouden naar meebewegen. Hoe we op een duurzamere wijze met de rivier omgaan;
  • 20:35-20:45 Director Sustainability bij Van Oord Sven Kramer: Naar een groene toekomst. Towards Zero Emission Dredging;
  • 20:45-20:50 Lancering Zero Emission Dredging Hub. Van Oord, Boskalis, Royal IHC, Damen, Hoger Onderwijs Drechtsteden en de Drechtsteden tekenen een convenant voor structurele samenwerking. Een primeur op weg naar emissieloos baggeren.
  • 20:50-21:30 Tafelgesprek over de toekomst met Sander Steenbrink (Boskalis), Isolde Struijk (Van den Herik), Joris Vijverberg (Rijkswaterstaat), Erik van der Blom (Royal IHC) en AndrĂ© Boer (KROHNE). Hoe maken we de regionale waterbouw futureproof?

Wat? Online masterclass. High-level event over de Delta-industrie in de Drechtsteden. Op initiatief van de Gemeente Dordrecht zetten we de regionale economie in de spotlight.

Wie? Bedrijven, young professionals, onderwijs, bestuurders (regionaal en nationaal) en overige geĂ¯nteresseerden.

Wanneer? 2 juli om 20:00u, live vanuit het Energiehuis Dordrecht