‘Creatieve Watermeesters van de Biesbosch’ is een kennis-estafette project van Stichting Blauwe Lijn welke onderdeel is van het kennisprogramma ‘Nieuwe Watermeesters’ met als doel om creatief om te gaan met de elementen van de Biesbosch, rekening houdend met een het scenario waarbij de zeespiegelstijging 1-3 meter stijgt en er sprake is van hoge en grillige waterafvoeren vanuit de rivieren. Er gaan circa 100 studenten vanuit diverse opleidingen uit Rotterdam aan de slag met opdrachten, waarbij zij met elkaar samenwerken en elkaar inspireren.

De studenten schetsen een beeld van de Biesbosch over 100 jaar en werken het technisch uit. Binnen dit project wordt vooruitgekeken naar de toekomst met verhalen, kennis en lessen vanuit het verleden. Zoals de Stichting Blauwe Lijn ze noemen: de watergrootmeesters, onder andere: Cornelis Velsen, Christiaan Brunings, Johan van Veen, Jan Agema en Jan Blanken.

Zij leren over het verleden, heden en toekomst van de Biesbosch via een tourtocht en opdracht vanuit Stichting Blauwe Lijn en ontdekken het Biesbosch via een bezoek het Biesbosch Museum en een vaartocht onder leiding van een gids.

Expositie vanaf najaar 2021

De resultaten komen samen in een expositie bij elkaar op twee locaties: de Community of Practice Hoogwaterveiligheid op de RDM campus in Rotterdam en op een buitenexpositie bij het Biesbosch Museum in Werkendam. Deze zullen toegankelijk zijn voor publiek.

De expositie bij de Community of Practice Hoogwaterveiligheid op de RDM campus in Rotterdam zal plaatsvinden op het internationaal congres. Naar verwachting is dit op 18 november 2021.

In het voorjaar 2022 wordt een buitenexpositie van het Biesbosch Museum in Werkendam beoogd. Nadere informatie volgt.

Beide exposities zijn gratis toegankelijk.

Locaties:

RDM Campus
RDM-kade 59
3089 JR Rotterdam

Biesbosch Museumeiland
De Hilweg 2
4251 MT Werkendam

Organisatie:

Meer informatie