De Biesbosch is een bijzonder landschap. Niet alleen vond hier 600 jaar geleden de Sint Elisabethsvloed plaats, waardoor veel dorpen van de kaart verdwenen en een groot moerasgebied ontstond. De Biesbosch is ook bakermat van ambachten, materialen, smokkelen en schuilen en speelt een belangrijke rol in onze waterhuishouding. Daarnaast is het ook gewoon een prachtig natuurgebied met een grote biodiversiteit.

Studenten Spatial Design van de Willem de Kooning Academie en studenten Architecture & Urbanism van de Fontys Hogeschool uit Tilburg hebben de opdracht om het thema “Biesbosch 24 uur” met modellen, displays met schetsen en 3D visuals met beeldende kwaliteit over te brengen op de bezoekers.

De modellen staan 3 maanden buiten; de voorkeur is dat ze worden gebouwd uit materiaal wat aangenaam vergaat, zoals natuurlijke materialen of ongebakken klei. Keramiek, beton, staal of massief hout mag ook. Studenten leren aldus visueel te presenteren, en concepten te vertalen in fysieke modellen, binnen een specifieke context. Studenten Spatial Design van de Willem de Kooning Academie zullen paviljoens bouwen van wilgentenen, een karakteristiek materiaal van de Biesbosch.

Dit project is in samenwerking met Willem de Kooning Academie, Fontys academie, Biesbosch MuseumEiland, Regio West Brabant, Van den Herik Waterbouw en gemeente Altena.

Entree museum en expositie: Volwassenen € 10,–/Kinderen € 7,–

Meer informatie