Het Tij Festival is een tiendaagse explosie van verhalen, licht en fantasie. Een nieuw verhalenfestival in Dordrecht voor jong en oud. Het is gratis te bezoeken van 15 tot en met 24 oktober rond de Wantij. Met lichtprojecties en kunstwerken laat het Tij Festival de gevolgen van klimaatverandering zien. De kunstenaars geven je met hun fantasie een kijkje in het verleden en laten je nadenken over de toekomst van het eiland.

Belevingstocht

Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad langs kunstwerken en lichtprojecties Je wandelt voorbij plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Laat je verbazen door bijzondere verhalen en voel, hoor en bekijk eigenwijze kunstwerken en video-projecties. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is. Vroeger, nu en in de toekomst.

Overstroming

In de nacht van 19 november 1421 breekt een dijk door vlakbij Dordrecht. Met een watersnoodramp als gevolg. Een groot gebied raakt onbewoonbaar. Deze overstroming kennen we nu nog als de Elisabethsvloed. Deze ramp, die precies 600 jaar geleden plaatsvond, wordt dit jaar herdacht. Daarom is het stijgende water ook het onderwerp van deze eerste festivaleditie. Dat het stijgende water niet alleen tot het verleden behoort is duidelijk. Dordrecht staat nog steeds regelmatig onder water en de kans op een nieuwe grote overstroming is aanwezig. Doordat ons klimaat verandert en de zeespiegel stijgt, moeten we juist nu leren van het verleden en nadenken over onze toekomst. Samen kunnen we het tij veranderen.

Meer informatie
Tij Festival is een initiatief van ‘Stichting voor de Werkplaats’.
Heb je een vraag of opmerking. Neem contact op via: info@tijfestival.nl
Facebook
Website Tij Festival

Meer informatie Website Tij Festival